AKTİVİTELER

Çıralı'da Etkinlik ve Aktiviteler

Olympos Antik Şehri

Çıralı kumsalından yürüyerek 15 dk'da gidebileceğiniz antik şehir, Helenistik dönemde Likyalılar tarafından kurulmuştur. Bir süre korsanların eğemenliğinde kalan şehir roma komutanı Isouricus tarafından kurtarılmış ve bu dönemde zengin bir liman şehrine dönüşmüştür. Antik şehirden günümüze kalan başlıca kalıntılar, tiyatro, antik mezar, köprü, hamam, tapınak, agora ve akrapol'dür. Antik şehri dolaşırken yer yer rastlayacağınız buz gibi kaynak sularından içmeyi de unutmamanızı hatırlatırız.

Yanartaş (Chimera)

Çıralı'dan yürüyerek 20 dakika olan Yanartaş Dünya üzerinde sadece birkaçyerde eşine rastlayabileceğiniz bir doğa harikasıdır. Yerin altında sıkışmış metan gazının, yarkabuğunun çatlaklarından sızarak milyonlarca yıldır yanan bu kayalar pek çok mitelojik efsanelere konu olmuştur. Ağzından ateş püsküren Chimaira canavarı, kanatlı pegasus adlı atına binmiş Bellophontes tarafından burada öldürülmüştür. Bu efsaneye göre bugun kayalardan çıkan alevler Chimaira canavarının ağzından püsküren alevlerdir. Gündüz saatlerinde daha belirsiz olan Yanartaş'ı akşam saatlerinde görmenizi, giderken suyunuzu almayı unutmamanızı ve muhteşem gün batımına buradan şahit olmanızı tavsiye ederiz.

Phaselis

Çıralı köyüne 20 km uzakta bulunan Phaselis M.Ö. 693 yılında Rodoslular tarafından kurulmuş antik bir liman şehridir. Çam ağaçları ile kaplı kentte korsan saldırılarına karşı yapılmış surlar, sur kemerleri, liman caddesi, liman girişi, hadrian kapısı ve antik tiyatro gibi bir çok tarihi eseriyle görülmeye değer yerlerden birisi olarak bölgede bulunmaktadır. Ayrıca eşsiz güzellik kumsalıyla yüzmek için birebirdir. Özellikle tamamen kum plaj arayan misafirlerimize tavsiyemizdir.Ayrıca genel olarak sığ deniz derinliğiylede çocuklar ve yüzme bilmeyen misafirler için biçilmiş kaftandır.

Ulupınar

Ulupınar çınar ağaçlarının gölgesinde, buz gibi suların ayaklarınızın altından akıp giderken yemeğinizi yiyebileceğiniz yeşilliklerin arasında doğa harikası bir alandır. Her türlü yemek hizmetlerinin sunulduğu bölgede restaurantların herhangi birisinde yemek yemenizi ve doğanın tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Doğu Likya

Doğu Likya'yı dolaşmak ve en güzel patikalarda yürümek için mükemmel bir üstür Çıralı. Buz gibi kaynak suların yanından ve çınar ağaçlarının serin gölgesinden geçerek zakkum, çınar, meşe, hurma, Japon eriği ve turunçağaçlarıyla süslüpatikalar boyunca birçok uzak noktaya yürüyebilirsiniz.

Gelidonya Feneri

Karaöz köyünden 7 km'si çam ormanı içinde bir toprak yoldan gidilerek ulaşılıyor. Bu yol üzerinde 3-4 tane çeşme var. Çok uzun bir rota olmadığı için dilerseniz sağdan koylara inen patikaları takip ederek denize girebilirsiniz. Melanippe (Korsan Koyu) de bu koyların en sonuncusudur. Buradan Gelidonya Feneri sapağına kadar yol hafifçe yükselerek devam ediyor. Zaten ‘Gelidonya Feneri 2 km&rsquotabelası sizi yönlendirecek. Bu sapaktan itibaren virajlı ve dik bir çıkış sizi bekliyor. Çıkışın sonunda Gelidonya Feneri sizi karşılayacak.

Sabah saatlerinde gün doğumu, akşam saatlerinde gün batımını seyretmek için mükemmel bir yer.

Adrasan

Antalya’dan 95 km ve Kemer’den 55 km uzaklıkta olan Çavuşköy (Adrasan) Kumluca ilçesine bağlıdır. Eşsiz kumsalı ve bakir doğasıyla görenleri kendisine aşık eden Adrasan 1996 yılında belde olmuştur. Üçyanı çam ormanlarıyla kaplı Adrasan koyu karadan ters rüzgarlar aldığından koyda dalga oluşmamaktadır.Bu yüzden rüzgar gücünün egemen olduğu antik çağlarda yelkenliler bu koya giremeyip medeniyet izlerini 10 km kadar mesafede bulunan Olympos’a taşımışlardır. Tüm yıl boyunca su ısısı yüksek ve su altı görüşü30m yi bulan berraklıkta olduğu için Adrasan ve çevresi su sporlarını sevenler için harika alternatifler sunmaktadır.

Çıralı Kemer, ANTALYA   /   0541 825 71 51   /   info@ciraliherahotel.com
KVKK    |    Gizlilik    |    Şartlar ve Koşullar    |    Teslimat Bilgileri
Tüm hakları Çıralı Hera Hotel’e aittir. © 2014 - 2017 / Tasarım Ajansweb